0724 82381
Сряда, 19 януари 2022
0724 82381
Сряда, 19 януари 2022
 

Новини

<< Всички новини

22.03.2020

ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ИХТИМАН

До жителите на община Ихтиман

Уважаеми съграждни,

Намираме се в безпрецедентна ситуация, излизането от която изисква личната ангажираност на всеки един от нас. Въпреки предприетите мерки и усилията на много институции по предотвратяване разрастването на епидемията от коронавируса COVID-19, според прогнозите на здравните власти, пикът тепърва предстои. Голяма е вероятността в скоро време много наши приятели, съседи, близки и роднини да имат нужда от вашата помощ и подкрепа.

Обръщам се към Вас, които бихте искали и можете да помогнете, да се включите в кампанията по набиране на доброволци за осигуряването на социален патронаж на най – рисковата група – възрастните ни съграждани, като при необходимост разнасяте храна по домовете им, снабдявате ги с продукти от първа необходимост и други дейности.

От доброволци имат нужда и българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалните здравни инспекции, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве и този на членовете на техните семейства.

Ключово за ограничаване на епидемията е осигуряването на дезинфекция на нашите населени места, на болниците и на здравните пунктове и навсякъде, където има струпване на хора.

Ако сте готови да се включите като доброволци, моля пишете на следния електронен адрес: obshtina_ihtiman@mail.bg или позвънете на телефон: 0724 8 2381 – Община Ихтиман.

Важно е да посомвате вашите три имена, ЕГН, както и вашите професионални умения и телефон за връзка.

За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани само при възникнала необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства.

Остава ни надеждата, с оглед на предприетите ограничителни мерки, че няма да се стига до необходимост от ангажиране на доброволчески групи, но сме длъжни да бъдем подготвени.

В момент на криза българите сме доказали, че можем да сме единни, да си помагаме и да се справяме с далеч по – големи рискове и опасности. Сигурен съм, че с общи усилия, с вашата доброволническа помощ, ще се справим и с тази епидемия, която промени живота на целия свят.

Благодаря на всеки от Вас, който е готов да участва в тази хуманна мисия!

КАЛОЯН ИЛИЕВ

КМЕТ

НА ОБЩИНА ИХТИМАН

Стефани Балабанова Добрева

<< Всички новини | << АРХИВ